ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική

δεν ξεχνώ - small

Δεν υπάρχει ημέρα χωρίς την παράθεση αριθμών που αφορούν σε τροχαία. Στατιστικές, αριθμοί θανάτων, κόστος κ.α. αναλύουν και στην ουσία διαλύουν την πραγματικότητα σε ανώδυνες επαναλαμβανόμενες διατυπώσεις που οδηγούν σε «συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», σβήνουν τα ίχνη και συρρικνώνουν το μέγεθος του εγκλήματος.

Στις ριπές των ανθρώπων που διαδέχονται τις ριπές των θυτών της ασφάλτου αντιπαραθέτουμε την ομορφιά και τη ζωντάνια των προσώπων. Αν θέλουμε να σταματήσουμε τα τροχαία εγκλήματα πρέπει να μιλάμε για πρόσωπα και όχι αριθμούς.

Δε θα αποπροσωποποιήσουμε την απώλεια, δε θα διαλύσουμε τους ανθρώπους στη δεξαμενή των στατιστικών. Η παρουσία τους είναι πηγή για προβληματισμό που μπορεί να οδηγήσει στην αμφισβήτηση του εγκληματικού παραλογισμού που κυριαρχεί στην κυκλοφορία.

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.

Ο θάνατος στο δρόμο είναι παραλογισμός

Δε θα εξοικειωθούμε με αυτόν. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα.

Οι άνθρωποι που έφυγαν ή ακριβέστερα διώχτηκαν βίαια από αυτόν τον κόσμο υφίστανται μία βαθιά περιφρονητική συμπεριφορά από τους ίδιους τους δράστες αυτών των εγκλημάτων αλλά και από τις αρμόδιες αρχές.

Αυτό πρέπει να τελειώσει