Ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων 2015

Ημέρα μνήμης 2014

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια αφότου ο ΟΗΕ αναγνωρισε επίσημα αυτή την ημέρα.

Δέκα χρόνια oλέθρου με πάνω από 10 εκατομμύρια νεκρούς και πάνω απο δεκα εκατομμύρια ανάπηρους από τις τροχαίες συγκρούσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε την εξαφάνιση μέσα σε μια δεκαετία μιας χώρας του μεγέθους της Ελλάδας μπορείτε σίγουρα να ξέρετε τι σημαίνει η εξαφάνιση του Γιώργου, του Κώστα, του Σόλωνα, της Νεφέλης, του Γιάννη, του Αλέξανδρου, του Πάνου , του Οδυσσέα, του Δημητρη του Βαγγέλη, της Δήμητρας, του  Ian, του  .., της…

Και φέτος θα συναντηθούμε για να τους τιμήσουμε.

Γιατί δεν ξεχνάμε πως κάθε ένα απο τα στατιστικά τους νούμερα είναι ένα ΠΡΟΣΩΠΟ.

Μαζί θα τιμήσουμε κι όλους εκείνους που αντιμάχονται τον Αρμαγεδόνα προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Κάλεσμα

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί όλες τις κινήσεις των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτυου, πεζούς, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές, όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ασφαλή μετακίνηση, για μια ζωή χωρις φόβο, μια πόλη και ένα κυκλοφοριακό δίκτυο που δεν θα παράγει το θάνατο και την αναπηρία και πρώτα απ’ όλα  τις οικογένειες των θυμάτων και τα ίδια τα θύματα των αναρίθμητων τροχαίων εγκλημάτων να συντονίσουν τις δράσεις τους με εκδηλώσεις σε όσες περισσότερες πόλεις μπορούμε αυτή την Ημέρα.

Ο SOS T.E. είναι σε επαφή  με το ΕΚΑΒ για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων που θα δίνουν έμφαση στον άξονα της πρόληψης.

Θεωρούμε με μια τέτοια προσπάθεια πολυ σημαντική για μια κοινωνία εξοικειωμένη με το Τροχάίο Εγκλημα, μια κοινωνία που αρνείται να αντιληφθεί πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να περιορίσουμε ακόμα και να Εξαλέιψουμε τα Τροχαία μια και αυτά ειναι προβλέψιμα και κατά συνέπεια μπορούν και να προληφθούν.

Από τις  πόλεις της περιφέρειας παρακαλούμε ενημερώστε το ταχύτερο για δικές σας πρωτοβουλίες και πιθανές εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα ανοιχτό ραντεβού προετοιμασίας στα γραφεία του SOS T.E. Πατησίων 48, 4ος όροφος την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τις 7μμ.


Βρήκες κάτι ενδιαφέρον για τους φίλους σου? Μοιράσου το:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.