Γ. Κανελλαΐδης – Στρατηγικό σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια

Ενημέρωση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, από τον κ. Γεώργιο Κανελλαϊδη, ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ, σχετικά με το Στρατηγικό σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλαΐδη, “η κύρια ευθύνη για την Οδική Ασφάλεια ανήκει στους αρμόδιους για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία του Συστήματος της Οδικής Κυκλοφορίας. Οι υπεύθυνοι μηχανικοί για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των οδών, η βιομηχανία των οχημάτων, η Τροχαία και οι Πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του συστήματος. Oι χρήστες είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας“. [Φυσικά σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, η ευθύνη συνεπάγεται την απόδοσή της από την ανεξάρτητη και τυφλή Δικαιοσύνη, σε όποιον τη φέρει. Εννοείται ακόμα, πως όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και δεν εξαιρούνται οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι κατά καιρούς ευνοούμενοί τους.]

Ως εκ τούτου, οι χιλιάδες των νεκρών στα τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής απραξίας της Πολιτείας, να θεσμοθετήσει και να εφαρμόσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κανελλαΐδη, η κύρια παράμετρος για τις τροχαίες συγκρούσεις είναι η ταχύτητα.

Διαβάστε τη σύνοψη του Στρατηγικού σχεδίου ΕΔΩ (PDF) και δείτε την παρουσίαση του σχεδίου σε διαφάνειες ΕΔΩ (PDF).

Βρήκες κάτι ενδιαφέρον για τους φίλους σου? Μοιράσου το:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.