19,5 χρονών. Οδηγός αυτοκινήτου

12/07/2005, Ηράκλειο Κρήτης. Πρόσκρουση σε κράσπεδο που προβάλει παράνομα μεσα στην Εθνική οδό... Το πλήρωμα του ασθενοφόρου δεν αντελήφθη τι συμβαίνει…

Είναι ένα παλληκάρι, μόλις 19,5 χρονών. Θέλησε να κάνει μια βόλτα στην τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Ηρακλείου Κρήτης. Ξεκίνησε να κάνει την βόλτα μαζί μ' ένα φίλο εκείνη την αποφράδα καλοκαιρινή βραδυά της 12ης Ιουλίου του 2005. Μόλις 4-5 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο στον κόμβο Γαζίου, εισήλθε στην εθνική οδό μια μηχανή. Ο οδηγός της μηχανής μιλούσε με τη σύντροφό του. Κάποια στιγμή δεν την άκουγε τι του έλεγε και μείωσε πολύ την ταχύτητα της μηχανής. Εκείνη τη στιγμή το παλληκάρι πήγαινε από Ηράκλειο προς αγία Πελαγία. Βλέποντας την μηχανή να μειώνει ταχύτητα, πατάει το φρένο τέρμα, για να μην τους σκοτώσει.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και με την πλαγιολίσθηση να πέσει στην άκρη δεξιά του δρόμου πάνω σε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο, ύψους 50 πόντων και πλάτους 50 πόντων χωρίς να προστατεύεται από μπάρες (άλλο έγκλημα). Η πόρτα του οδηγού χτύπησε στη γωνία του τσιμεντένιου κρασπέδου με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να σπάσει το αριστερό πόδι του παιδιού μας.

Παρά τον πόνο του έδωσε τα στοιχεία του, μιλούσε κανονικά με όλους και έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο 3/4 της ώρας. Κατά την μεταφορά του από το αυτοκίνητο στο ασθενοφόρο λόγω εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων των διασωστών ετρώθη η μηριαία αρτηρία. Το ασθενοφόρο ήταν χωρίς γιατρό. Δεν εδόθη ουδεμία πρώτη βοήθεια στο παιδί μου με αποτέλεσμα να καταλήξει από αιμορραγικό σοκ στην είσοδο του νοσοκομείου.

Οι γονείς του Θεοδωρα Γκολοβάγκα, Γιάννης Αντωνογιωργάκης.

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.