20 ετών. Οδηγος ΙΧ.

7/8/2011, Αλεξανδρούπολη. Σύγκρουση με λεωφορείο.

Ο Ευστράτιος Φούσκας  γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 10 Ιουλίου 1991. Μιά Κυριακή πρωί του φετινού Αυγούστου ένα σχεδόν μήνα αφ' ότου έκλεισε τα 20 πέταξε ψηλά. Τον πήρε ο ήλιος; Τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι; Τον πήρε η θέρμη της ζωής ξημέρωμα Κυριακής; Τον πήρε η μοίρα με τη μορφή της "απροσδόκητης διανυκτέρευσης";  Αυτή η μοίρα που απ' τα μαλλιά κι απ' το τιμόνι ο Στρατής άρπαξε αυτή τη φορά; -σε όλη τη θητεία του η μητέρα του οδηγούσε τα 25 χλμ  να τον πηγαίνει στο στρατόπεδο. Τον πήρε η καλοαποκτηθείσα ανδρική στρατιωτική του τιμή; (ήταν η έναρξη της υπηρεσίας του μετά από λίγο κι έπρεπε να είναι, πάση θυσία, στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε, στην Καβησό- δύσκολη διαδρομή, συμβαίνουν πολλά στην περιοχή).

Στις 7 Αυγούστου 2011 ώρα 07:26 βγαίνοντας απο την ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή Αεροδρομίου, έχοντας διανύσει μια απόσταση σε οδόστρωμα-λαβύρινθο λόγω παρατεταμένων εργασιών οδοστρώματος σ' εκείνο το σημείο, με τον ήλιο κατάματα και την κούραση των τελευταίων του ημερών στο στρατόπεδο συσσωρευμένη, αποκοιμήθηκε και συγκρούσθηκε με το λεωφορείο της γραμμής. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Και μάλλον τον είδε κι ο ίδιος από ψηλά αφού δεν ξύπνησε καθόλου. Είμαι σίγουρη ότι η μεγαλύτερή του χαρά ήταν -όπως και η δική μας- ότι δεν προκάλεσε σωματικές βλάβες σε άλλους. Έφυγε χαρούμενος, πλήρης κι αγαπημένος απ' όλους μας και όχι ολότελα μόνος ωστόσο! Πήρε τις καρδιές μας και τις σκέψεις μας. Καλό ταξίδι Στράτο, forever young! Α και κάτι ακόμη.  Στις 16 Αυγούστου 2011 απολυόταν...

Η μητέρα του

Καίτη Μακρή

Διαβάστε περισσότερα:
Νέοι αμάραντοι κι αλίμονο, ασάλευτοι [Κείμενο της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη στη ΓΝΩΜΗ της Θράκης (23/8/2011)]

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.