79 ετών. Πεζός.

9 Φεβρουαρίου 2010, Φάρσαλα.

Παρασύρθηκε από αγροτικό αυτοκίνητο στη διασταύρωση της παλιάς περιφερειακής Φαρσάλων με την E.O. Φαρσάλων – Λάρισας πάνω σε διάβαση πεζών.

Ο πατέρας μου Δημήτριος Γεροντόπουλος ήταν ο 5ος από τα παιδία 10μελούς οικογένειας που εγκαταστάθηκε το 1930 στα Φάρσαλα από το Λαμπερό  Καρδίστας. Μετά τον εμφύλιο ο ιερέας πατέρας τους πέθανε νέος  και σύμφωνα με τα ήθη της εποχής στάθηκε βοηθός των τριών  μικρότερων αδελφών  του ώσπου να παντρευτούν και μετά έκανε τη δική του οικογένεια.  Έμαθε την τέχνη του μηχανικού αυτοκινήτων, τρακτέρ και άλλων μηχανημάτων. Στα νεανικά του χρόνια ήταν πρωτοπόρος στη ανύπαρκτη ακόμα τότε μηχανική καλλιέργεια  και εργαζόταν σαν οδηγός – μηχανικός στις θεριζοαλωνιστικές μηχανές της εποχής του 50 και του 60.

Με τη σύζυγό του Φωτεινή έκαναν τρία παιδιά - αγόρια με δικές τους οικογένειες  τώρα και με 8 εγγόνια. Τον Τηλέμαχο που είναι μαθηματικός και προγ/τιστης ΗΥ,  τον Βασίλη που είναι μηχανικός αυτοκινήτων και τον Γιώργο που είναι γυμναστής Τ.Ε.Φ.Α.

Ήταν πολύ καλός στην εργασία του προσφιλής και αγαπητός σε όλη την περιοχή των Φαρσάλων,  άνθρωπος της αγοράς,   έχαιρε εκτίμησης στην τοπική κοινωνία. Πάντα είχε ένα καλό λόγο μια σωστή συμβουλή η άποψη για όποιον την ζητούσε. Ήταν από τους πολύ καλούς ψάλτες της επαρχίας μας.

Πάντα προσεκτικός και μετρημένος σε όλες του τις ασχολίες. Η φύση της δουλειάς του τον είχε μάθει να είναι προσεκτικός. Ο ισχυρισμός  του οδηγού ότι πετάχτηκε ανάμεσα από σταθμευμένες κλούβες και τον αιφνιδίασε θεωρώ ότι προσβάλει βάναυσα τη μνήμη του.

Τηλέμαχος Γεροντόπουλος
6937395567
telemachos.gerontopoulos@gmail.com

Αναλυτικά για την παράσυρση και όσα ακολούθησαν: ΕΔΩ

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.