74 ετών, Βρετανός, ποδηλάτης.. Θύμα παράνομης τσιμεντένιας ράμπας.

23 Αυγούστου 2008, Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας- ύψος Βαρυμπόμπης. Χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από 32χρονο οδηγό VW GOLF GTI που έκανε κόντρες. Αυτόπτης μάρτυς συγκράτησε τον αριθμό του και ο δράστης συνελήφθη την επόμενη μέρα στην Κηφισιά.

- Γύρισε όλο τον κόσμο ποδηλατώντας.
- Τον σκότωσαν και τον εγκατέλειψαν.
- Που αλλού; Στην Ελλάδα, 23/8/2008, στη Νέα Ερυθραία.
- Ο δράστης έκανε «κόντρες». Ένα ακόμα «ατύχημα»…

“Το μοιραίο λάθος του Άγγλου ποδηλάτη” | Χ. Μιχαηλίδης, Ελευθεροτυπία - 11/09/2008

Ο Βρετανός ποδηλάτης Ιαν Χάιμπελ, 74 ετών, είχε χαρακτηριστεί από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του ως «σύγχρονος Μάρκο Πόλο». Επί 40 και πλέον χρόνια, γύρισε όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του, επισκεπτόμενος κάθε ήπειρο και φτάνοντας σε μερικά από τα πιο απομονωμένα και συναρπαστικά μέρη του πλανήτη. Όπως γράφει η αγγλική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», στις ατέλειωτες περιπλανήσεις του στον κόσμο, από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα έως την Ινδονησία, πυροβολήθηκε από ληστές, κινδύνεψε να τον φάνε ζωντανό τροπικά μυρμήγκια, έπεσε σε βάλτους και παρά λίγο να σκοτωθεί, κυνηγήθηκε από ελέφαντες, και μια φορά του επιτέθηκε κι ένα πεινασμένο λιοντάρι. Κατάφερε, όμως, να μείνει ζωντανός ο άνθρωπος. Μέχρι που...

...ΗΡΘΕ στην Ελλάδα! Ήταν μια ζεστή μέρα, 23 του περασμένου Αυγούστου και ο Ιαν Χάιμπελ κινείτο στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στην Αθήνα, στο ύψος της Βαρυμπόμπης. Εκεί, τον κτύπησε ένα αυτοκίνητο και ο ασυνείδητος οδηγός του τον παράτησε στο δρόμο και έφυγε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους οποίους, ευτυχώς, συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που κτύπησε τον Βρετανό ποδηλάτη και τηλεφώνησε στην αστυνομία, ο δράστης, ένας άνδρας 32 χρόνων, που συνελήφθη την επόμενη μέρα στην Κηφισιά, και δεν αποκλείεται, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις, να τη γλιτώσει τελικά με εξευτελιστική ποινή, οπωσδήποτε εξαγοράσιμη, έκανε κόντρες με ένα άλλο αυτοκίνητο - το προσφιλές αυτό άθλημα ορισμένων νεοελλήνων, που νομίζουν πως είναι Σουμάχερ, αλλά παρ' όλα αυτά δεν έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα έναν οδηγό τέτοιας περιωπής, μόνο στις «κόντρες» κάνουμε τους μάγκες.

Ο ΑΤΥΧΟΣ Χάιμπελ, που έκανε το μεγάλο λάθος να μην αφήσει την Ελλάδα έξω από τα παγκόσμια ταξίδια του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μόνο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ήταν ένας ταξιδευτής-φιλόσοφος. Το 1984 έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «In Remoto Places», «Σ' Απόμερα Μέρη» και όταν δεν ταξίδευε έδινε διαλέξεις σε πανεπιστήμια για τα μέρη που επισκεπτόταν και ενθάρρυνε ποδηλάτες σε όλο τον κόσμο να μη φοβηθούν, αλλά να αγαπήσουν τα μεγάλα ταξίδια. Σε μία διάλεξή του το 2005, έλεγε: «Κάθε τόσο, ένα πουλί σηκώνεται και πετάει σε μέρη στα οποία κάτι το τραβάει. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, αλλά συμβαίνει. Και είναι ωραίο».

Διαβάστε – Δείτε:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/devon/7599276.stm
http://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Hibell
http://www.youtube.com/watch?v=ny81vcxTZQk http://www.youtube.com/watch?v=3ylhWPCekdM&feature=player_embedded

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.