22 χρονών. Οδηγός ΙΧ.

12/10/2008, Λ. Ποσειδώνος, Αθήνα, πρόσκρουση σε παράνομη υπαίθρια διαφημιστική πινακίδα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1986 και μεγάλωσε στον Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας. Το 2004 πέρασε τις πανελλήνιες εξετάσεις επιτυχώς και εισήχθη στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κατά τη βραχύβια διάρκεια της ζωής του υπήρξε μέλος σε πολλές αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες από τα εφηβικά του κιόλας χρόνια. Ασχολούνταν πολύ με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το ποδήλατο, το κολύμπι και το ψάρεμα. Έπαιζε επίσης ακορντεόν, μάθαινε παραδοσιακούς χορούς και μιλούσε 2 ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά. Αυτό όμως που αγαπούσε περισσότερο ήταν ο αθλητισμός, σχεδόν κάθε μέρα γυμναζόταν και όλος ο τρόπος ζωής του ήταν στραμμένος σ’ αυτόν. Δεν έπινε, δεν κάπνιζε. Ο Αντώνης μας ήταν ένα δακτυλοδεικτούμενο παιδί για όλους όσους τον γνώριζαν. Όλοι εντυπωσιάζονταν με τον κοινωνικό και καλοσυνάτο χαρακτήρα του. Οι παρέες του πάρα πολλές, από διάφορους χώρους και κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής και μορφωτικής τάξης. Όλοι είχαν να πούν για έναν αψεγάδιαστο χαρακτήρα, έξυπνο, και διαλλακτικό παρ’ όλο το νεαρόν της ηλικίας του.

Για εμάς, την οικογένειά του, θα είναι πάντα το αγαπημένο μας παιδί και ο αγαπημένος μου αδερφός που ήξερε πάντα να με συμβουλεύει με σωφροσύνη, ωριμότητα, και ψυχραιμία, παρότι μικρότερος. Νοιώθουμε τυχεροί πού ήταν δικό μας παιδί και πολύ άτυχοι που έφυγε τόσο άδικα. Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε, ξέρουμε ότι χάσαμε ένα άτομο πολύ σημαντικό και χρήσιμο για τη σημερινή και αυριανή κοινωνία.

Είναι άδικο και εγκληματικό να φεύγουν τόσο σημαντικοί άνθρωποι απ’ τη ζωή μας. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε να σταματήσει αυτή η μάστιγα των τροχαίων «ατυχημάτων» που λυμαίνεται την εποχή μας. Είναι πολύ σκληρό να χάνεις αγαπημένα πρόσωπα εξαιτίας της ανευθυνότητας της πολιτείας.Ο Αντώνης μας έφυγε την 12η Οκτωβρίου 2008 από πρόσκρουση του αυτοκινήτου του σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στη Λεωφ. Ποσειδώνος, οι πραγματογνώμονες είπαν πως αν δεν υπήρχε η παράνομη αυτή πινακίδα, το παιδί μας σίγουρα θα ζούσε! Γι’ αυτό ας μην αφήσουμε άλλες οικογένειες να θρηνήσουν αγαπημένα πρόσωπα. Αύριο μπορεί κάποιος άλλος από εμάς να βρεθεί στην ίδια μοίρα. Ας μην το επιτρέψουμε να συμβεί!

Αντώνη, σε αγαπάμε πολύ και πάντα θα είσαι μαζί μας!

οι γονείς του Δημήτρης - Αθανασία, η αδερφή του Ελένη.

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.