38 χρονών. Μοτοσικλετιστής.

27/08/2004, Ηράκλειο Κρήτης

Η απουσία του πατέρα μας, που προκάλεσε βαθύτατη ψυχική οδύνη, διατηρεί έντονο τον απόηχό της 14 χρόνια μετά.
Το τροχαίο, που στέρησε από την οικογένειά μας το αγαπημένο μας πρόσωπο σημειώθηκε στην περιοχή της Αμμουδάρας - Ηρακλείου Κρήτης από εγκληματική απροσεξία της οδηγού επιβατικού αυτοκινήτου.
Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να εκτιναχθεί η μοτοσικλέτα και ο πατέρας μας πέραν της διασταυρώσεως , να χτυπήσει στις υπάρχουσες προστατευτικές μπάρες και τα σίδερα και να υποστεί σοβαρή θωρακική κάκωση, λόγω της οποίας επήλθε την επόμενη μέρα ο θάνατος του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων με την τραγική κατάληξη οφείλεται σε βαρύτατη αμέλεια της οδηγού, η οποία δεν οδηγούσε με τη δέουσα σύνεση και προσοχή, ώστε να τηρεί τον ΚΟΚ και ίσως και την κοινή ανθρώπινη λογική. Πιο συγκεκριμένα έβαινε με ταχύτητα υπερβαίνουσα τα 80 χιλ. την ώρα αντί της επιτρεπόμενης στον τόπο εκείνο ταχύτητας των 50 χλμ., παραβίασε την υπάρχουσα ευμεγέθη πινακίδα STOP και την προτεραιότητα του οδηγού μοτοσικλέτας.
Έτσι… τόσο άδικα έφυγε ο πατέρας μας για την γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας εμένα την κόρη του στην τρυφερή ηλικία των 4 ετών και τον αδερφό μου, ο οποίος ήταν μόλις 17 ημερών και δεν γνώρισε τον πατέρα μας!
Η οδική συμπεριφορά χαρακτηρίζεται συχνά από έλλειψη επίγνωσης κινδύνου και ανωριμότητα. Τα τροχαία δεν είναι «ατυχήματα» είναι προβλέψιμα και μπορούν να προληφθούν… Κανένας θάνατος στο δρόμο δεν είναι αποδεκτός!!!

Έλα πατέρα στο όνειρο
την συντροφιά σου να'χω
και πες μου μην ανησυχείς
εγώ παιδί μου υπάρχω.

Να'χε πόρτα ο ουρανός
να'ρθω να τη χτυπήσω
και να σε πάρω αγκαλιά
να σε γυρίσω πίσω.

Τα παιδιά σου
Αθηνά Κουτζούκου και Χρήστος Κουτζούκος