22 χρονών. Μοτοσυκλετιστής.

3/9/2010, Λεωφ. Βουλιαγμένης και Αρμοδίου, Αθήνα.

Ο Γιώργος Κρητικός ήταν μηχανικός μοτοσυκλετών με πτυχίο μηχανικού από τη Σιβιτανίδειο. Εργαζόταν τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εταιρεία PIAGGIO – ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Το πρωί της Παρασκευής 3/9/2010 κατά τις 8:50 πήγαινε στη δουλειά του η οποία βρίσκεται περί τα 100 μέτρα από τον τόπο του συμβάντος. Ο Γιώργος σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι που βρίσκεται περί τα 70 μέτρα πριν την Αρμοδίου. Όταν το φανάρι έγινε πράσινο και ο Γιώργος, είχε διασχίσει τη μισή απόσταση μέχρι τη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Αρμοδίου, το ΙΧΕ ΗΡΥ 6605 μάρκας VW POLO με οδηγό τον Τσιάπα Κων/νο διέσχισε κάθετα τη Βουλιαγμένης με κατεύθυνση τη συνέχεια της Αρμοδίου απέναντι. Η Αρμοδίου βέβαια έχει ΣΤΟΠ.

Ο Γιώργος που μάλλον δεν μπορεί να φανταστεί τέτοια ενέργεια φρενάρει, η μοτοσυκλέτα πέφτει και οδηγός με μοτοσυκλέτα σταματούν στην αριστερή ποδιά του αυτοκινήτου με το Γιώργο άπνου από βαριές θωρακικές κακώσεις. Είχε βέβαια δίπλωμα, ασφάλεια, άδεια κυκλοφορίας και φορούσε το κράνος του.

Μέχρι σήμερα (7/2/2011) δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας και ο αστυνόμος της τροχαίας Ελληνικού αιτιάται την ιατροδικαστική υπηρεσία η οποία δεν του έχει στείλει ακόμη την έκθεσή της.

o πατέρας του Αλέκος Κρητικός

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.