22 ετών. Συνοδηγός ΙΧ.

26/3/2023, Ηράκλειο Κρήτης

Η Πένυ μας ήταν ένα φως που φώτιζε κάθε γωνιά της ζωής μας. Ήταν ένα παιδί με τσαγανό, θάρρος και πείσμα. Η απώλειά της άφησε ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας, αλλά η αγάπη και οι αναμνήσεις που μοιραζόμαστε την κρατάνε μαζί μας, Ζωντανή. Με κάθε λέξη και σκέψη που αφιερώνουμε σε εκείνη, φέρνουμε τη μνήμη της ζωντανή και δίνουμε στους άλλους τη δύναμη να προχωρήσουν. Όπως το ίδιο και εκείνοι σε εμάς. Όπως έκανε και η ίδια σε όλους μας. Υπάρχουν στιγμές που ένα απόλυτο κενό φωλιάζει στις ψυχές μας, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες που οι κραυγές της καρδιάς αντηχούν μέχρι τα ουράνια και κάπου εκεί, ακροβατώντας ανάμεσα σε Γη και Ουρανό έρχεται η πρώτη επέτειος.

Παρόλα αυτά ακόμα ένας άνθρωπος χάνεται την άσφαλτο. Και όχι δεν είναι η τυχαία στιγμή και η κακιά η ώρα. Αυτό δεν ανακουφίζει καμιά ψυχή που μένει πίσω. Δεν βοήθησε κανέναν να κοιμηθεί ήρεμος και χωρίς θυμό ή θλίψη. Είναι κάτι που πρέπει να μας κρατάει όλους με ανοιχτά μάτια. Ας είναι από τα τελευταία θύματα. Για να μην υπάρξουν άλλοι άνθρωποι που περιμένουν να γυρίσουν πίσω οι αγαπημένοι τους και δεν γυρνάνε ποτέ! Ας γίνουνε αναμνήσεις τα τροχαία και όχι άλλοι άνθρωποι.

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.