Δεν ξεχνώ

Δεν υπάρχει ημέρα χωρίς την παράθεση αριθμών που αφορούν σε τροχαία. Στατιστικές, αριθμοί θανάτων, κόστος κ.α. αναλύουν και στην ουσία διαλύουν την πραγματικότητα σε ανώδυνες επαναλαμβανόμενες διατυπώσεις που οδηγούν σε «συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», σβήνουν τα ίχνη και συρρικνώνουν το μέγεθος του εγκλήματος.

Αν θέλουμε να σταματήσουμε τα τροχαία εγκλήματα πρέπει να μιλάμε για ΠΡΟΣΩΠΑ και όχι αριθμούς.

Πρόσωπα - ΟΧΙ αριθμοί

Ο χώρος ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ δημιουργήθηκε πρωταρχικά για να καλύψει μια συναισθηματική ανάγκη που συνοψίζεται σε τρείς λέξεις: ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΝΑΣ

Ταυτόχρονα υπάρχει για να υπενθυμίζει πως το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα. Η παρουσία εδώ των ανθρώπων που έφυγαν ή ακριβέστερα διώχτηκαν βίαια από αυτόν τον κόσμο έχει να κάνει με την άρνηση του καθεστώτος διακρίσεων που υφίστανται τα θύματα των τροχαίων.

Δεν θα αποπροσωποποιήσουμε την απώλεια, δε θα διαλύσουμε τους ανθρώπους στη δεξαμενή των στατιστικών. Η παρουσία τους εδώ, είναι πηγή για προβληματισμό που μπορεί να οδηγήσει στην αμφισβήτηση του εγκληματικού παραλογισμού που κυριαρχεί στην κυκλοφορία.

Τα κείμενα που αναρτώνται στις σελίδες των προσώπων είναι ενυπόγραφα. Ο ρόλος του δικτυακού τόπου και του συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» δεν είναι η πραγματοποίηση κρίσεων πάνω σε κάθε συμβάν ούτε η διασταύρωση στοιχείων και κατά συνέπεια η ευθύνη της δημοσίευσης ανήκει στον υπογράφοντα.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ενδιαφέρεστε για τη δημοσιοποίηση στοιχείων δικού σας προσώπου?

Στις ριπές των αριθμών που διαδέχονται τις ριπές των θυτών της ασφάλτου αντιπαραθέτουμε την ομορφιά και την ζωντάνια των προσώπων.

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.