20 χρονών. Πεζός.

20/1/2002 πεζοδρόμιο Λεωφ. Συγγρού (ύψος Φιξ)

Γεννήθηκε στις 1-10-1982 στη Ρόδο.

Ήθελε να γίνει αεροπόρος να ανοίξει τα φτερά του να γνωρίσει πολιτισμούς, να αγγίξει τους αιθέρες γιατί ήταν ονειροπόλος, έκανε αερομοντελισμό και λάτρευε τις συναρμολογήσεις μοντέλων αεροπλάνων.

Ένα ατύχημα στο μάτι του ανέτρεψε τα σχέδιά του και τελειώνοντας το Λύκειο της Κρεμαστής το 2001, εγγράφεται στο MEDITERRANEAN COLLEGE για να παρακολουθήσει το τμήμα πληροφορικής, κάνοντας αυτό που λάτρεψε γιατί γνώριζε την απεραντοσύνη αυτού του τρόπου επικοινωνίας, ένας νέος που ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο, και όχι μόνο. Ήταν επιμελής, οι εργασίες του είχαν βαθμολογηθεί με άριστα και ήταν πρόεδρος του τμήματός του. Του άρεσε η μουσική ΡΑΠ και η σύνθεση. Ώρες ατελείωτες έγραφε, έσβηνε προσπαθώντας να μεταφέρει τα συναισθήματά του και τους προβληματισμούς του, τους φόβους του για όσα συνέβαιναν δίπλα του και είχε έρθει σε επικοινωνία με στέλεχος της COLUMBIA για να δείξει αυτό που είχε συνθέσει, αλλά δεν πρόλαβε…

Ο Δημήτρης είχε όνειρα και τα μετέφερε στο σημειωματάριό του, ήθελε να αποκτήσει όσα επιθυμούσε, διακρινόταν για τις ευαισθησίες του, τον απασχολούσαν τα προβλήματα και οι ανησυχίες των φίλων του, ήταν αγαπητός σε όλους που γνώριζε, είχε άποψη για τα κοινωνικά θέματα και προσπαθούσε να βρει λύσεις για όσα απασχολούσαν τους φίλους του. Σε μια συζήτηση μου είχε πει «Μαμά η ζωή δε μετριέται από την διάρκειά της αλλά από την προσφορά της».

Στην Αθήνα όπου σπουδάζει, φιλοξενεί τον παιδικό του φίλο Μιχάλη Βαλσάμη και μαζί με παρέα αποφάσισαν να διασκεδάσουν σε club το Σάββατο στις 20 Ιανουαρίου 2002. Όμως στις 20 Ιανουαρίου 2002, όλα άλλαξαν. Σταμάτησε το χαμόγελο, η χαρά το όνειρο για το Δημήτρη και για το Μιχάλη. Συνέβη αυτό που κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί. ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ. Συνάντησαν ένα ασυνείδητο οδηγό καθώς περπατούσαν στο πεζοδρόμιο.

Ο Μιχάλης ΝΕΚΡΟΣ και ο Δημήτρης ΚΑΤΕΛΗΞΕ μετά από 23 ημέρες. Έφυγε στα 19 του χρόνια. Έφυγε η χαρά, έφυγε, πήγε στους ουρανούς, μιλά με τα άστρα, είναι το φωτεινό άστρο, είναι ο ΑΓΓΕΛΟΣ μου.

Για όλα που ήθελε και αγωνιούσε ο Δημήτρης συστήθηκε η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ το 2004, με την ελπίδα να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα και ο ανθρώπινος πόνος.

Ελένη Καρύδη

Διαβάστε περισσότερα:
www.efthita.gr

Σχετική ανάρτηση: Βαλσάμης Μιχάλης

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.