30 χρονών. Συνοδηγός ΙΧ.

26/4/2007 διασταύρωση, Σταδίου & Πεσματζόγλου,Αθήνα.

Ο Κώστας Κουβίδης, ο Κωσταντής - το μοναχοπαίδι μας, γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1976 στην Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε μέσα σε μια θάλασσα αμοιβαίας αγάπης και διαποτισμένος απ’ αυτή, την εξέπεμπε μέσα απ’ ό,τι εκφραζότανε.

Ταλαντούχο, χαρούμενο και χαρισματικό παιδί, με έντονη προσωπικότητα που δεν υπαγόταν στα στερεότυπα. Από 4-5 χρονών έδειξε την κλίση του για την μουσική. Έκτοτε ολόκληρη η διαδρομή του, είναι κυρίως μια βαθειά διαδρομή μέσα στη μουσική. Διακρίθηκε με υποτροφίες στην Ελλάδα κα την Αμερική (5 χρόνια στο Berklee College of Music στη Βοστώνη). Υπήρξε ένας σπουδαίος τζαζ ντράμερ για την ελληνική τζαζ σκηνή με αξιόλογη συμμετοχή και σε μπάντες διεθνώς αναγνωρισμένων μουσικών που περιόδευαν την Ελλάδα.

Έζησε πυκνά, αναζητούσε το αυθεντικό και το ουσιώδες, δεν ασχολήθηκε με το περιττό και το εξεζητημένο. Αναπτύσσοντας μια κριτική σκέψη και ένα ανατρεπτικό χιούμορ, αδιαφορούσε για τη φήμη, τα χρήματα και την «καρριέρα». Γι’ αυτόν μόνο οι συγκεκριμένες πράξεις έδιναν στις θεωρίες το νόημά τους. Στο ταμπούρο του είχε γραμμένη τη φράση «You Are What U Do, not What U Think U Are».

25 Απριλίου 2007, 12:30 το βράδυ προς 26, διασταύρωση Σταδίου και Πεσματζόγλου: ο Απόστολος Χρυσοχού, 18,5 χρονών με ένα VW POLO 1600GTI έχοντας αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα παραβίασε το κόκκινο και εμβόλισε το αυτοκίνητο στο οποίο ο Κωσταντής ήταν συνοδηγός. Εκδιώχθηκε βίαια και απάνθρωπα από την ζωή της οικογένειάς του και όλων όσων αγαπούσε, των οποίων η ζωή ερήμωσε. Εκδιώχθηκε από την ίδια του τη ζωή τη μοναδική και ανεπανάληπτη.

Φόνος «εξ αμελείας» (!) στην άσφαλτο. Η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε το δράστη ένοχο για όλες τις κατηγορίες, και επέβαλλε ποινή 1,5 χρόνου με τριετή αναστολή χωρίς να του αφαιρέσει το δίπλωμα ούτε μια ώρα!

Για φόνο ανθρώπου μιλάμε! Με ονοματεπώνυμο, παιδική ηλικία, δημιουργική ζωή και όνειρα για το μέλλον! Ο Κώστας υπήρξε ένας ελεύθερος άνθρωπος. Αυτή η ποιότητα δεν εμβολίζεται από δικαστικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις για τον Κώστα είναι γραμμένες σε πεντάγραμμα και σε προκηρύξεις. Ένα δάκρυ της Sheila Jordan αξίζει πάνω απ’ όλο τον ποινικό κώδικα. Θα τον συναντάμε πάντα, στο λυγμό ενός μπλουζ, σε έναν αυτοσχεδιασμό της τζαζ, σε ένα αλήτικο ραπάρισμα και όχι μόνο. Θα τον συναντάμε πάντα στις διαδηλώσεις που θέλουν να καταστρέψουν ό,τι μας καταστρέφει… για μια κοινωνία γεμάτη χρώματα και νότες.

οι γονείς του Γιώργος & Ισμήνη

Δείτε περισσότερα:
www.kostaskouvidis.com
www.myspace.com/internationaljazzmeetingkostaskouvidis

Τα θύματα των τροχαίων είναι ΠΡΟΣΩΠΑ - ΟΧΙ αριθμοί

Για μας και ένας μόνο άνθρωπος που χάνεται ή χάνει ικανότητές του έχει σημασία. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι μετρήσιμος από καμιά στατιστική.