Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας 2017 – Δράσεις

Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας 2017

Τρεις σημαντικές εκδηλώσεις την Κυριακή 7 Μαίου στην Καλαμάτα και στην Αθήνα  ανοίγουν την σειρά των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που φέτος είναι επικεντρωμένη στον περιορισμό της Ταχύτητας.

7 Μαΐου Κυριακή

Καλαμάτα 11 πμ: Πολιτιστικό Κέντρο  Αρφαρών – Μεσσηνίας

Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια

Διοργάνωση: Δήμος Καλαμάτας, Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό & Σύλλοφοι Γονέων και Κηδεμόνων Αρφαρών, Πολιτιστικός σύλλογος “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, σύλλογος Κυριών Αρφαρών

Φαίδων Καρυδάκης – αντιπρόεδρος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Γιώργος Διαμάντης- εκπρόσωπος  SOS Τροχαία Εγκλήματα

Παν. Πούπουζας- Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας

Παν. Νάκης- Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.

Αθήνα 3μμ: Αρχαιολογικό Μουσείο – Πατησίων στις 15.00

Τα Παιδιά ξεναγούν τα Παιδιά

Τα παιδιά ξεναγούν παιδιά! Τέσσερις ομάδες παιδιών της στ΄ τάξης του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών – ομάδες για το προσφυγάκι του Μουσείου, τη Σφίγγα στο προαύλιο, τον Προμαχώνα και τις φωνές των πουλιών –  θα ξεναγήσουν τα άλλα παιδιά παίζοντας συγχρόνως το παιχνίδι με τα αγάλματα! Την Κυριακή στις 7 Μαΐου στις 3 το μεσημέρι! Το κάλεσμα είναι για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των γειτονικών σχολείων (36ο, 32ο, 31ο νηπιαγωγείο, 133ο, 86ο, 21ο  νηπιαγωγείο, 28ο, 150ο) και τις δομές αλληλεγγύης για τα προσφυγοπούλα, για να πετύχουμε όλα τα παιδιά την συνύπαρξη μέσα κι έξω από το σχολείο!

Επίσης την ίδια μέρα και στις 2 το μεσημέρι η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» θα μαγειρέψει για τα παιδιά μπροστά στο χώρο του Μουσείου τραγουδώντας «μες στο μουσείο θέλω να μπω», το «Δίκτυο για τα Δικαιώμ ατα του Παιδιού» θα μοιράσει τα δικαιώματα των παιδιών» και η καλλιτέχνιδα Τζένη Μαρκέτου θα κάνει δράσεις με τα παιδιά! Κι όλος ο τόπος θα γεμίσει με παιδιά και ποδήλατα!

Αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών είναι η ασφαλής μετακίνηση. Με τα πόδια, με το πατίνι, με το ποδήλατο. O SOS Τροχαία Εγκλήματα θα είναι εκεί.

Αθήνα 5 μμ: Ξενάγηση «Δρόμοι της Αρχαίας Αθήνας«.

Συνάντηση:  Σταθμός Μετρό «Ακρόπολη»      Διοργάνωση: Μαμάδες στο Δρόμο.
Τη μελέτη και το σχεδιασμό της ξενάγησης έκανε ο Αρχαιολόγος, Ξεναγός και Μπαμπάς στο Δρόμο, Αριστοτέλης Κοσκινάς.  Διάρκεια: περίπου 2-2,5 ώρες.

Η ξενάγηση «Δρόμοι της Αρχαίας Αθήνας» θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει μερικούς από τους σημαντικότερους δρόμους της αρχαίας πόλης καθώς και τα μνημεία γύρω απ’ αυτούς. Θα αφηγηθούμε επίσης τη σημασία τους στη ζωή της πόλης καθώς και τις εκδηλώσεις (αθλητικές, θρησκευτικές, πολιτικές) που οι πηγές αναφέρουν σε σχέση με αυτούς.

Οι Μαμάδες στο Δρόμο στο πλαίσιο της εβδομάδας οδικής ασφάλειας έχουν απευθύνει κάλεσμα στους Δημάρχους να περπατήσουν μαζί για να δουν από κοινού τα προβλήματα ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη(ΕΔΩ).


Βρήκες κάτι ενδιαφέρον για τους φίλους σου? Μοιράσου το:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *